Gültekin, Adıyaman'da parti binasında parti üyelerinde katıldığı toplantıda açıklamada bulundu.
Türkiye’nin en önemli sorunlarının birinci olarak emperyalist ülkeler tarafından desteklenen bölücü ve yobaz terör, ikincisinin ise toplumun bütün kesimlerini vuran ve giderek ağırlaşmakta olan ekonomik kriz olduğunu söyledi.
    Çözüm bekleyen bu sorunlar orta yerde dururken, iki sene sonra yürürlüğe girecek olan Başkanlık Sistemi’ni bugünden gündeme getirerek milleti bölmek istediklerini belirten Gültekin, şunları kaydetti:

"Bugün artık açıkça görülen gerçek şudur: Gündemde olmayan sistem sorununu millete dayatmak; kutuplaşmayı derinleştirmek, iç çatışmaları tetiklemek ve milleti bölmektir. Aslında Başkanlık Sistemi ABD’nin Türkiye’ye kurduğu bir tuzaktır. ABD, 1980’lerden itibaren her vesileyle Türkiye için Başkanlık Sistemini önerdi. Turgut Özal, Tansu Çiller ve başından beri AKP tarafından dillendirilen Başkanlık Sisteminin, ABD tarafından telkin edildiği bilinen bir gerçektir. Emperyalist tuzağın hedefi olan Türkiye’nin içinde AKP de vardır. Başkanlık Sistemi aynı zamanda AKP’ye kurulmuş bir tuzaktır. Milleti içerde birbirine düşüren bir sistemin iktidarı, dışarıda savaş halinde olan Türk Ordusunun arkasında duramaz. Milletin bölündüğü bir Türkiye’de PKK, IŞİD ve FETÖ gibi terör örgütlerine karşı mücadele sürdürülemez. Meclis’in yetkisiz kılındığı ve memurlardan oluşan güçsüz bir hükümet ne emperyalizmden kaynaklanan tehdide karşı mücadele edebilir, ne de ekonomik krizin getirdiği ağır yükün altından kalkabilir. Onun için Başkanlık Sistemi, Türkiye’ye kurulmuş bir tuzaktır ama en başta bugün iktidar partisi olan AKP’ye kurulmuş olan bir tuzaktır. Öcalan’ı sorgulayan, yargılayan ve mahkum eden Turgut Okyay mı yoksa Hasan Atilla Uğur mu teröre destek veriyor? İktidar Partisi, Halk Oylamasında istediği sonucu elde etmek için, “Hayır” diyecek herkesi teröre destek olmakla itham ediyor. Öcalan’ı yargılayan, idam cezasına mahkum eden ve bugün “Hayır” diyen Hakim sayın Turgut Okyay mı teröre destek oluyor? Terör örgütünün başı Öcalan’ı sorgulayan ve bugün Başkanlık Sistemi’ne” Hayır diyen Hasan Atilla Uğur mu teröre destek veriyor?
    Kardak’a Türk bayrağını diken ve bugün “Hayır” diyen Emekli Albay Ali Türkşen mi teröre destek veriyor? Daha düne kadar FETÖ ile iktidarı paylaşan ve PKK ile “Açılım Masası”na oturanlar ortadayken, en başından beri FETÖ ve PKK terör örgütüne karşı en kararlı mücadeleyi vermiş olan Vatan Partisi mi teröre destek veriyor? FETÖ’nün hapse attığı ve meslekten ihraç ettiği Türk Ordusu’nun binlerce mensubu bugün “Hayır” diyor. Bu kahramanlar mı teröre destek oluyor? Akıl ve vicdan sahibi hiçbir yurttaş bu sorulara “evet” cevabı veremez. Milletimiz tehlikeyi görmüştür ve birleşmektedir. Bugün sağ-sol ayrımı yok, laik-anti laik ayrımı yok; bütün milletimiz “Hayır” cephesinde birleşiyor.
    Vatan Partisi, CHP, MHP’li yurttaşların büyük çoğunluğu, AKP tabanının bugün için en az yüzde 20’si, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Büyük Birlik Partisi ve diğer partilerimiz Hayır’da birleşiyor. Türk Milleti 16 Nisan’da Amerikan tuzağını bozacaktır. “Hayır” Türkiye’yi; AKP, CHP, MHP ve Vatan Partisi’nin içinde yer alacağı “Milli Seferberlik Hükümeti”ne götürecektir"

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha