Aydın, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin imkanlarının belli olduğunu, bu imkanlarla bu ihtiyaçları aciliyet sırasına göre çözmek durumunda olduklarını ifade etti.

"Yani öğretmen, sağlıkçı, mühendis, her alanda tabi ki ihtiyaç oranında alınıyor" diyen Aydın, şöyle devam etti:

"Dolayısıyla yine ihtiyaç oranında imkanları onun için diyoruz ki Cumhurbaşkanlığı sistemi. İstikrar gelsin ki Türkiye daha kısa zamanda çok daha ciddi adımlar atsın. Reformlar yapsın, Türkiye enerjisini boşa harcamasın diyoruz. Etkili ve kararlı bir süreç ile ülkeyi geleceğe taşısın istiyoruz. Kaldı ki alımların yöntemi belli, kadrolar ilan ediliyor, KPSS sınav sonuçlarına göre tercih durumuna göre tercih ve puana göre atamalar yapılıyor. LYS niye yapılmıyor. Şimdi bir kriter var, 60 kilometrelik bir mesafe aranıyor. İki merkez arasında mesafenin en az 60 kilometre olması lazım. İşte o kriter aranıyor. Kahta'da konuştuk. Tekrar yukarıya taşıyacağız. 60 kilometrelik kriteri aşabilirsek, mesela Gölbaşı 65 kilometre. Orada öyle bir avantaj var ama Kahta 35 kilometre. En az 60 kilometre olması lazım. Bir sınav merkezi ile diğer sınav merkezi arasında 60 kilometrelik bir en az kastetmesi gereken bir mesafe var. Bu kriterden dolayı olmuyor ama tabi ki nüfus yoğunluğu, Sincik Gerger'i düşündüğümüzde özellikle ,Gerger açısından da hatta onlar da Sincik değil de Gerger olsa daha mı iyi, daha iyi. Bir gün hatırlarsın milletvekilliğimizin ilk dönemlerinde Çelikhan'a gelmiştik. Çocuklar o gün sınava sabahın köründe kalkıyor, ondan sonra bunu bastırdık, ettik, Çelikhan'da ortaokul sonu, sınavlara girdi. Eğitim de gerçekten kutluyorum çok iyi bir noktaya geldi. Kahta için de tekrardan bir soralım. O mesafeyi aşabilirsek inşallah"

- HIZLI TREN HAYALDİ

Hızlı tren için de açıklamada bulunan Aydın, "Haklı olarak tabi gönül isterdi ki her ilçeye böyle bir merkez kuralım. Bunun olup olmaması tabi çok kolay değil. Hızlı tren, Adıyaman'ın belki uzun yıllar, hızlı tren demeyelim, kara tren hayal edilebilirdi. Hızlı tren Adıyaman hayalinde yoktu. Kahta'nın hiç ilgisi de yoktu, çünkü hayal ötesi bir şeydi. Adıyaman, kara tren son yıllarda niye olmasın, bu mermer madenini de dikkate alarak ciddi bir yük taşıyacak olan yük treni aslında. Adıyaman'ın böyle bir talebi son yıllarda oldu. Yani biz bunu çok böyle, bir şeyin neticesine almadıkça kamuoyuna açıklamam. Ama bunu çok yakın takip ettik. İlgili genel müdür, ilgili bakan, Başbakan, Cumhurbaşkanı. Ulaşılabilecek ne kadar yer varsa, defalarca yani Adıyaman'ın bu noktada bunu hakkettiğini, bir beklentiyi oluştuğunu, bizim bunun halletmemiz gerektiğini, hızlı tren ile ilgili hatta sayın bakandan biz bunu aslında almıştık daha önce" dedi.

- CAZİBE MERKEZLERİ ÇOK ÖNEMLİ

Cazibe merkezleri programının çok önemli olduğunun altını çizen Aydın, şunları söyledi:

"Evet bu çok önemli bir program, yaklaşık 20 milyarlık belki bir bütçeyi gerektiren bir proje, burada arsadan tutun da fabrika yapımına kadar, işte maliyetin %30'unu vatandaştan, %70'ini devletin vermesine kadar, sektörler belirleniyor. Adıyaman'da turizm sektörü, bu sektörlerden bir tanesi. Tekstil konfeksiyon, tarım, hayvancılık, madencilik ve mermer, bu konuda işletme yapmak isteyen, bu konuda tesis kurmak isteyen, bu üretimi yapmak isteyenlere çok ciddi kolaylıklar destekler. Kredi desteği olacak, faiz desteği olacak, pek çok destekler olacak ve bu konu ile ilgili şu anda bir lansmanı yapıldı, sayın Başbakanımız tarafından Çankaya'da. Bundan sonraki uygulama sürecini de hep birlikte takip edeceğiz. Tabi bunun sigorta desteği, bunun vergi stopajı desteği, bunlarla ilgili ne ölçüde olacak bunu uygulama sürecinde buna ilişkin hazırlıklar henüz devam ediyor ki, şu anda bizim de arzuladığımız tabi ki 6. bölgedeki tüm teşviklerin burada da uygulanabiliyor olması. Bu konu ile ilgili de özel bir çalışma yürüttük. Sayın Başbakanımızla, ekonomik koordinasyon kurulunda bulunan tüm bakanlarımızla defalarca görüştük. Bu konu ile de ilgili malumatımızı var takipsiz. Bu süreci de yakından takip edeceğiz ve bu  merkezleri programından bizim de arzumuz Adıyaman'ın en üst düzeyde istifade etmesi. Ki oraya gelen sanayicilerimiz de oldu o toplantı sonrası. STK temsilcilerimiz oldu. Sorduğumda, çok ciddi bir heyecanla geri döndüler. Yani bir umut, bir heyecan oluştu ve biz bunu hem kendi yatırımcımıza hem dışardaki yatırımcılarımıza çok daha iyi anlatarak gidip Adıyaman'a yatırım kazandırmamız lazım. Bu konu ile ilgili de yine bizler o gün Valimi de Belediye Başkanımız da Ankara'dalardı. Milletvekili arkadaşlarımız ile birlikte bu konu ile ilgili ciddi çalışma yürüteceğiz İnşallah. Takiplerimiz var. Diliyoruz ve umuyoruz bu kazan kazan projesi. Yani hem buraya yatırım yapan vatandaşımız kazanacak hem Adıyaman hem de Türkiye kazanacak. Çok önemli proje ve projeden azami derecede istifade ederiz"

- ESKİ HASTANEYİ MUTLAKA BİR YATIRIMA DÖNÜŞTÜRECEĞİZ

Kapatılan devlet hastanesi ile ilgili de bilgi veren Aydın, "Mevcut hastane ile ilgili tabi ki çalışmamız var. Sağlık Bakanımız da sağ olsun bizim makamımızı ziyaret etti. Biz gidecektik, ben geleyim dedi. Milletvekillerimiz ile uzun uzun konuştuk. Şimdi orayı mutlaka bir yatırıma dönüştüreceğiz. Sağlık alanda bir yatırıma dönüştüreceğiz. Bir taraftan bir semt polikliniği, öbür taraftan sağlıklı yaşam merkezi gibi yada başka türlü ruh sağlığı merkezi gibi yani sağlık alanda mutlaka o bölgeye kazandıracağız onu. Onunla ilgili ciddi çalışmamız var. Bir bu bir de, İnşallah yakında onun da projesi biter, biz daha önce 200 yataklı kadın doğum çocuk hastanesi, mevcut hastanenin yanına, eğitim araştırma hastanesinin yanına. Onu yetmez dedik, artan nüfusu dikkate alarak, sağlıktaki kalitenin de hizmetinde ki kalitenin de arttığını dikkate alarak onu 400 yatağa genişleyebilecek ölçüde 300 yatak ama şu anda tek odalı, ama bu 400 yataklı da olabilecek istenildiği taktirde. Adeta mevcut hastane kadar eğitim araştırma hastanesi yada yeni bir hastane. Kadın doğum ve çocuk hastanesi hemen yanına yapacağız. Şimdi o proje tadilatta oldu. 200 yataklıydı, onu büyüttük, biraz gecikme oldu. İnşallah 2017 yılında onun da temellerini atarız diye ümit ediyorum. Projesi biter bitmez. Oraya da gene aynı büyüklükte yeni bir hastane, kadın doğum ve çocuk hastanesi yapacağız. Tabi şu anda kadın doğumun olduğu yerde üniversite hastanesinin yeri var. İşte başka yerler var. Mevcut hastanenin, eski hastanenin yeri var. Bütün bunlarda Adıyaman'a hizmet noktasında İnşallah en iyi şekilde değerlendireceğiz. Bunun da takibini sürdürüyoruz" diye konuştu.

- OSB'NİN DURUMU

OSB hakkında da değerlendirmede bulunan Aydın, şunları kaydetti:

"Depolar noktasında tabi ki orası bir işletme yeridir. Organize Sanayi, adı üzerinde. Ben sordum çok sayıda deponun olmadığı, var bir kaç tane ama yeni depolara zaten müsaade edilmiyor. Onu beliyorum. Ama bize düşen yani bir yatırım yapmak isteyen yatırımcıya mutlaka ama mutlaka arsa göstermek, alan yaratmak. Bu konuda geçtiğimiz gün OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Abdulkadir Çelenk’te Ankara'daydı. Yine Sanayi Siteleri Genel Müdürlüğüyle görüştük. Öncesinde sayın Bakana bizler gitmiştik. Sayın Bakanda söyledi, bir taraftan Mermer OSB ile ilgili çalışma yürütüyoruz. Öbür taraftan mevcut OSB'yi genişletmek için de yeni alanlar oluşturuyoruz. Mesela oranın biraz üzerinizde 400 dönüm kadar TOKİ'nin alanı vardı. TOKİ başkanıyla devreye girdik orası zaten konut yapılmaya elverişli değil, orası sanayi alanı dedik. Onun sağ olsun tekrardan devrini sağladık. Ora ile OSB arasında bir alan var. Şimdi o alanı da kamulaştırmaya çalışıyoruz. Yeni alanlar, yeni parseller üretmek için de gayret gösteriyoruz"

- DEVLET GÜVENCELİ İŞ İSTİYORLAR

Adıyaman'daki işsizliğe de değinen Aydın, şu açıklamada bulundu:

"Özel sektör yani kendine yarayacak eleman arar. Şöyle de bir sıkıntı var. Adıyaman'da işsizlik var diyoruz, var doğru kabul ediyorum. Ama şu da bir gerçek ki her gün kapımızda onlarca insan bana iş diyor, ben kendisine şunu ifade ediyorum. Önce şunu soruyorum, ne iş yaparsın. Ne iş olursa olsun yaparım, yeter ki bana bir iş diyor. Ben şunu soruyorum kendisine, tamam işe ihtiyacın varsa işte bir yatırımcı kardeşimizi arayalım. O da eleman arıyor. İşte sigortası asgari ücreti, servisi yemeği her şeyi var. Seni oraya gönderelim. Bakıyorum geri çekiliyor. Ben her işi yaparım diyen hemşerim vatandaşım sonra hayır bana işte hastane ya da belediye böyle bir enteresan devlet güvencesi gibi garantili bir iş istiyor. Ki bunun garantisi de yok. Bu da müteahhit elemanı. Kaldı ki meslek sahibi olan insanlar bunu arıyor. Şimdi biz tabi ki bir defa fabrikaları gördüğümde OSB'ye gittiğimde, eleman aranıyor ilanlarını görüyorum ben. Kayısı zamanı bakıyorum oradan ayrılıp kayısıya giden hemşerilerimiz var. Yok değil. Aile gidince o da ayrılıp oraya gidiyor. Soruyorum daha mı iyi imkanlarda çalışıyorsun, daha mı çok kazanç. Hayır, daha zor şartlar altında çalışıyorum ve buradakine göre daha az kazanıyorum diyor ama yine de gidiyor. Buna yapacağımız bir şey yok. Şimdi şu var bir defa şu devlet mantığını bir tarafa bırakmak lazım. Geçmişte devlet niye batırıldı. O KİT'ler niye batırıldı. Siyasi olarak kullanıldı. Gelen iktidar köy hizmetlerini doldurdu. Çimentoyla doldurdu. O zaman çimento da devletindi. İşte diğer Sümerbank'ı doldurdu. Yani bir kişinin yapacağı işe, 3 kişi 5 kişi yerleştirdi, devlet ondan battı aslında. Sümerbank niye zarar etsin. Üretim de yapıyor. Yani sen 20 kişiyle çalışacak kuruma sen 200 kişi alırsan tabi ki batırırsın. Şimdi vatandaş hakikaten burada bunu herkesin görmesi lazım. Bu çağda da bulunması lazım. Ya gidin diyorum. Hastanede temizlik işçisi olacağına fabrikada bir makinen başına geç, işi öğren. Çünkü hastanede temizlik işi kadrolu değil. Yarın bir gün oradan çıkarsan yine asgari ücret ve bir meslekte öğrenemiyorsun. 10 sene sonra çıktın diyelim, ulu ortada kalacaksın. 3 sene sonra çıktın, 2 sene sonra çıktın. bunun garantisi yok. Müteahhit değişince sen de değişeceksin. Şimdi böyle de bir sıkıntı var. Tabi ki yatırım noktasında büyük firmaların gelmesini arzuluyoruz. Bu konuda çalışmaları yapmamız lazım"

- TEKLİ EĞİTİME GEÇMEMİZ LAZIM

Eğitimdeki çalışmaları da değerlendiren Aydın, "Eğitim de tekli eğitime Adıyaman'ın biran önce geçmişini arzuluyoruz. 2019 sonu itibariyle tüm Türkiye'de tekli eğitim olacak diye sayın Bakanımızın açıklaması var. Biz Adayıman'ı diyoruz ki 2018'de bu işi bitirelim diyoruz. Hatta geçtiğimiz gün Milli Eğitim Bakanımızı tekrar ziyaret ettik. Ziyaret etmemizin mantığı da buydu. Şu anda tekli eğitim çoğu ilçede geçildi. Yani bir Adıyaman merkez ve Kahta'da derslik ihtiyacı var ki, biz Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan derslik kadar en az derslik yaptık, daha da yapacağız ve İnşallah çok da fazla kalmadı. Adıyman'ı en kısa zamanda tekli eğitime geçireceğiz. Biz çok arzu ediyoruz. Halkımız bunu bilsin, bizim çok arzu ettiğimizi. Tabi tarım bilimleri teknolojileri, tarım teknolojileri fakültesi hem Milli Eğitim, hem YÖK hem de Bakanlar Kurulu nezdinde benim çok yakından takip ettiğim bir fakülteydi. Ve onun nasıl nereye kurulacağını da daha önce biz istişare etmiştik. Ama maalesef uzun zaman önce kurulmasına rağmen henüz bir faaliyet gerçekleşmedi. Şimdi bilet fiyatları ile ilgili bakın enteresan bir tartışmadır. Bu çok dile getiriliyor ama ben size bir şey söyleyeyim mi bu tartışmaların daha ağırı gittim Şanlıurfa'da yapılıyor. Adıyaman bizden daha ucuz diyor. Çok garip bir şey Antep'e gidiyorsun... Şimdi dönemsel fiyat artışları, uçak yolcu kapasitesine göre değişebiliyor. Yani hakikaten, ama onun dışında normal yıl ortalamasını aldığınızda bakın, yıl ortalamasını aldığınızda emin olun bir farkı yok. Yani uçağın doluluk oranına göre son anda alınan bir bilet bakıyorsun tabi ki daha yüksek meblağlarla. Ama 2 hafta 3 hafta önceden alınan bir biletin fiyatlarının daha düşük olduğunu biliyoruz. Ve bu konuda biz hatta İstanbul seferlerini ikiye çıkarmıştık Atatürk Havalimanından. Sabiha Gökçen Havalimanı bazen 3 sefer yapıyordu. Şimdi Atatürk Hava Limanında 2 ye düştü. Yazın tekrar 3'e çıkartacağız. Yolcu sayısı... Şimdi Ankara'da aynı durumda. Ankara'da bakıyorum dolu dolu gidiyor. Yani bu tartışmalar her yerde yapılıyor. Biz bunu yakından takip ediyoruz. Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanıyla, Türk Hava Yolları Genel Müdürüyle, bütün bunlarla defalarca görüştük. Adıyaman konusunda çok çok rahatsız ettik. Şimdi onlar tabi sürekli bakıyor. Yıl ortalamalarına bakıyor. Sattıkları bilet sayısı ortada, bilet fiyatlarının ortalaması var. Şimdi diğer illerle de mukayese ettiğinde bir farkın olmadığı aslında ortada. Ama bu tartışmanın daha ağırının Şanlıurfa'da da yapıldığını görünce demek ki her ilde benzer şeyler olabiliyor" ifadelerini kullandı.

- YOL ÇALIŞMALARI

Yol çalışmaları hakkında da bilgi veren Aydın, şöyle dedi:

"Şimdi Sincik'i, Karakuş'a kadar rahatlattık. Hem virajlar alındı, yol genişletme çalışmaları yapıldı. Karakuş'tan Kahta'ya kadar bir çalışma yapılması lazım. Narince-Gerger arası. Zaten Kahta ile Narince arası yeni bir yol yapıyoruz. Biliyorsunuz o yolda güzergah değişiyor ve yol 9 km daha da kısalıyor. Ve o yol üzerinde yeni bir köprü 2 tane de viyadük yapıyoruz. Her birinin mesafesi en az 300 metre. Köprü 200 m, viyadükler en az 300 m. Ve otoban standardında. Tamamen sıcak asvalt. Bölünmüş yol yapıyoruz. Narince Gerger arası tamam ama Gerger Narince arasında projesi yapılıyor. Şimdi Narince'den Gerger'e olan kısımın da projesi bittiğinde inşallah onu yapacağız. Yine Çelikhan Adıyaman arası gerçekten yani günümüz şartlarına Ak Parti'nin standardı yüksek olan yollarına uymuyor. Katılıyorum ki Çelikhandan Malatya'ya, 1940'lı yıllardan beri yapılması gereken yolu biz yaptık. Ve artık siz buradan memleketinize gidince köyünüze gidince seferi olmuyorsunuz. Daha kestirme yoldan gidiyorsunuz, yol baya bir mesafe kısaldı. 100 Km'nin altına düştü. İnşallah Çelikhan ile Adıyaman arasında öyle standardı yüksek bir de heyelan bölgesi orası. Bu sene yolu onarıyorsunuz, seneye gene yol aynı şekilde oluyor. İkide bir heyelan, yukarıdan işte kaymalar falan oluyor. Hakikaten tehlikeli, güvenli bir yol da değil. O yolun projesi herhalde bitmek üzeredir. Uzun zamandır proje takip ettiğimiz için. O yolu da yeniden inşallah yapacağız, yapmak da durumundayız. Bu konuda bizim en öncelikli takiplerimizden biri. Tut yolu zaten o yol baya bir mesafe aldı. Çok az bir kısım kaldı. Urfa yolu bitti bitiyor. Yani çok çok minimum bir kısım kaldı. İnşallah bu senenin sonunda Antep yolunuda arasında bitireceğiz. İşte köprü ile birlikte doğu batı arasında ciddi bir trafik var. Ve biz İnşallah Kahta köprü arasını da temelini attık, sözleşme 3 yıllıktı ama 2 yılda inşallah o yolu bitireceğiz. Sözünü de aldık. Standardı yüksek bir yol yapacağız. Bu sefer mevcut şehir içi yol bizi kaldıramayacak. Şimdi Adıyaman merkezden de belediyemiz ile birlikte takip ettiğimiz, bir kuzey çevre yolu, büyük geniş bir çevre yolu. Yine merkezde bulvar üzerinde 2 tane köprülü kavşak. Altınşehir ve Yeni Hastane, otogar kavşağı olmak üzere. Bunları da takipsiz"

- DEDİKODULARA İTİBAR ETMEMEK LAZIM

Aydın, "Dedikodularla itibar etmemek lazım. Bir şehirde uyum olmazsa o şehirde icraat olmaz. O şehirde yatırım olmaz. Problem olur. Problem çok olur. Burada milletvekili arkadaşlarımdan Allah razı olsun. Beraber gidip geliyoruz. Teşkilatlarımızdan Allah razı olsun. Belediyelerimizle aynı şekilde, burada eğer ilin valisi ili belediyesi ile problem yaşıyor olmuş olsaydık, bakın ne diyorum, geldi belediye başkanımız geldi beraber gittik, beraber geldik. Şimdi biz ki dava arkadaşıyız, kardeşiz biz. Her şeyden önce siyasetten önce bir birlikteliğimiz olan değerli bir abimiz. Her zaman gurur duyduk. Ve siyasetimizi hep birlikte yaptık. Halk için bu siyaseti yaptık. Türkiye ortak paydasında, Adıyaman ortak paydasında hep mutabık olduk, zaman zaman bütün her yerde bazen fikir ayrılıkları olabilir. O yarı bir şey ama hiçbir zaman ne fitneye meydan verecek bir hukuksuzluğumuz olur, huzursuzluğumuz olur nede Adıyaman adına çatışacak bir durumumuz olur. Biz her zaman belediyemizle de sayın valimiz  sağ olsun Allah razı olsun gerçekten o da bir Adıyaman sevdalısı. Biraz problemimiz, tabi gelir gelmez 15 temmuz oldu, 15 temmuzun o sıkıntılı günlerinde ister istemez başka alanlara yoğunlaşmak zorunda kaldı, elinde olmadan. Ki biz 3 gün beraber dağın başına Haydaran suyuna gitmiştik. Kahta'nın o su kaynağını yerinde görmüştük. Ama Hamdolsun şu anda yine aynı şekilde Adıyaman'ın bütün yatırımlarını hep birlikte burada Belediyelerimiz Valimiz Kaymakamlarımız, teşkilatlarımız... Bir koordinasyon olursa bir uyum olursa o şehirde iş olur, yatırım olur, huzur olur. Bizim bu güne kadar dediğim gibi, beni bilen herkes bilir. Ben hiç kimse ile uyumsuz olmam. Ben yeter ki bu millete hizmet edilsin. Kim olursa. Düşmanım dahi olsa eğer gerçekten bu millete faydası olabilecek bir proje getirirse bir iş yaparsa sonuna kadar önüne düşerim. Yani aslolan memlekete hizmettir. Bu konuda arkadaşlarımızla da mutabıkız. Güzel hizmetler yapılıyor. Adıyaman merkeze de belediyemiz tarafından da. Şimdi baktığımızda gerçekten asfaltın kalitesine kenar mahallelerden merkeze geldiğimizde yapılan diğer işlere bakıldığında güzel yatırımlar hizmetler oluyor. Bunu hep birlikte yapacağız. Yatırım gördükçe eser gördükçe kilometreyi sıfırlıyoruz yolumuza devam ediyoruz"


 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha