Çavuş, yaptığı açıklamada, Adıyaman'ın 6 bölgeye alındı denildiğini, bunun aslında tam olarak sadece organize sanayisinde yatırım yapan firmalar için geçerli ve çok kısıtılı bir değişiklik olduğunu ifade etti.
Çavuş, "Bir yatırımcının iki tesisi varsa biri organizede diğeri dışarıda, dışarıdaki hiç bir şekilde faydalanmıyor. Küçük Sanayi Sitesi , Marangozlar Sitesi, Mermerciler Sitesi bu teşvik paketinden faydalanmayacak. Hala 5'inci bölgede olmaya devam edecek. Diğer illerde il sınırı içindeki her yatırım 6 bölge teşviklerinden ve indirimlerden faydalanırken Adıyaman'da bu sadece Organize Sanayi Bölgelerini kapsıyor" dedi.

- YİNE HAKSIZLIK YAPILIYOR

Adıyaman'a yine haksızlık  yapıldğını belirten Çavuş, "Hep şehri yamana haksızlık yapılıyor. Ayrıca organizeye geçmek isteyen işletmeleri bekleyen kötü haber ise mevcut organizede yer yok. Yani cazibe merkezi illeri arasında olan Adıyaman, dışarıdan gelecek yada Adıyaman'da bu cazibeden faydalanmak isterse organize de fabrika kurmak zorunda ama organizede yer yok, yani bir kısır döngü içinde kendi yağında kavrulmak zorunda kalacak. Gerisi için yeni bir organize kurmamız lazım o da şu süreçte kimsenin dilinde değil, taktiri kamuoyuna bırakıyorum"

Kaynak : PHA
Kaynak: pha