Ak Parti İl Başkanı Abdurrahman Dimez, yaptığı açıklamada, tütünün Adıyaman için vazgeçilmez bir ürün olduğunu ifade etti.

"Adıyaman'ın çok büyük bir bölümü tütünle iştigal ediyor" diyen Dimez, şöyle devam etti:

"Tütünde Adıyaman için vazgeçilmez bir unsur fakat geçtiğimiz yıllarda bir kısıtlamayla karşı karşıya kaldık. Özellikle son günlerde sayın İçişleri Bakanımızın Adıyaman'a teşrifleriyle bu konu biraz daha halkımızın gündemine yerleşti. Bugün itibari ilde başta Maliye Bakanımız olmak üzere İçişleri Bakanımız, Sağlık Bakanlığımız, Gümrük ve Ticaret Bakanımız Meclis Başkanvekilimiz, Milletvekillerimizinde olduğu bir heyet bu konuyu masaya yatırdı. Ciddi manada görüşüldü, inşallah bunuda yasal bir zemine oturtulması Adıyaman'da tütün üretimi yapan gerçekten bu işi gelir kaynağı görüşte samimi olarak üretim yapan kişilere bu işi kaçakçılığını yapanları ayırmak durumundayız. İnşallah orada da bir aşama kat edildi. Hafta sonu sanırım bununla ilgili bir müjde alabiliriz"

- BAKAN SOYLU'NUN ZİYARETİ ÇOK OLUMLU GEÇTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun ziyaretinin çok olumlu geçtiğini aktaran Dimez, "Pazar günü biliyorsunuz İçişleri Bakanımız Adıyaman'daydı. Genişletilmiş İl Meclisi toplantısına teşrif ettiler. Sağ olsunlar çok yoğun gündem arasında Adıyaman'a zaman ayırdılar. Antalya'daki belediye başkanları toplantısından Mardin'deki özel bir operasyon, özel bizzat yönettiği geçmişti oradan da Adıyaman'a gelmişti. Güzide bir toplantı olmuştu, şehit ailelerini ziyaret etmiştik, bir hayırseverimizin yaptırdığı polis merkezi açılışını yaptı. Genişletilmiş İl Meclisi toplantısı valilik ve tüm STK temsilcileri ile toplantı yapıldı. Çok güzel ve verimli geçti. Bu yoğun zamanda gerek Jandarma Genel Komutanı gerekse Emniyet Genel Müdürü gerekse tüm bürokrat arkadaşlara teşekkür ediyorum" diye görüş belirtti.

- CUMHURBAŞKANIMIZI HASRETLE BEKLİYORUZ

Pazar günü Adıyaman'a gelecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın programını da değerlendiren Dimez, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Sayın Cumhurbaşkanımız milletin adamı halkın adamı hakkın aşığı Recep Tayyip Erdoğan, inşallah Allah nasip ederse Pazar günü saat 16'da Hükümet meydanında bir dizi temel atma ve açılışlar için ilimize teşrif edecekler. Adıyaman olarak hasretle, özlemle kendisini bekliyoruz. Sayın cumhurbaşkanımızın da ayrı bir teveccühü var. Adıyaman'da 15 yıldır sayın cumhurbaşkanımız devlet kademelerindeki bütün görevlerinde bizlerde en iyi şekilde onu bağrımıza bastık, buradan moralini yükselterek gönderdik. İnşallah sayın Cumhurbaşkanımız Pazar günü teşrif ederse anlımızın akıyla karşılayacağız. Yürüdüğümüz bu kutlu yolda en büyük desteği yine Adıyaman olarak yine veriyoruz ve planlıyoruz. Bende kameraların aracılığıyla buradan tüm Adıyamanlı hemşerilerimi Pazar günü saat 16'da Hükümet meydanına davet ediyorum. Sayın cumhurbaşkanın her ziyaretinde geldiği zaman bir çok müjdelerle geldi. Ben buradan şimdiden sadece müjdelerin bol olacağını, vatandaşlarımızla paylaşmak istiyorum. İnşallah sayın cumhurbaşkanımız geldiğinde Adıyaman'a gerek ticarette, gerek sanayide, gerekse sosyal kültürel anlamda çok büyük yatırımların müjdesini verecek, biliyoruz"

Kaynak : PHA

Kaynak: pha