Adıyaman İl Özel İdaresi ve Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği aracılığıyla kırsal kesime yönelik sürdürülen alt yapı çalışmalarıyla Samsat köyleri modern bir görünüme kavuşuyor.

Köylere kilitli parke döşemesi çalışmaları kapsamında Samsat’a bağlı Taşkuyu ve Bağarası köyleri toplam 15 bin metrekarelik kilitli parke taşına kavuşarak çamurdan ve tozdan kurtuldu. İl Özel İdaresi programı kapsamında ise Kırmacık Köyünün 3 Km’lik yolu asfaltlandı. Çiçek Köyü ve bağlı mezrası olan Doğanlı köyüne ise Kanalizasyon yapım çalışmaları devam ediyor.  

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Samsat İlçesine bağlı Taşkuyu, Bağarası, Çiçek ve Doğanlı mezrasına giderek çalışmaları yerinde inceledi. Vali Demirtaş’a Samsat Kaymakamı Kürşat Atak ve Belediye Başkanı Yusuf Fırat eşlik etti.  

Vali Demirtaş, “Daha önce Samsat ilçemize bağlı köylerimizin ana yollarla ulaşımını sağlayan ve stabilize olan yolların tümünü asfaltlamıştık. Şimdi de Taşkuyu ve Bağarası köylerimizin köy içi ara yolları ve köy meydanlarını kilit parke taşı ile döşedik. Çiçek Köyümüz ve bağlı mezrası olan Doğanlı’ya ise kanalizasyon sistemi çalışmaları devam ediyor. Yapılan çalışmalarla köylerimiz daha modern bir görüntüye kavuşuyor. Hiç bir köyümüzü ayırt etmeksizin aciliyetine göre çalışmalarımız aralıksız devam edecektir. Bu çalışmalarla amacımız, hizmeti vatandaşımızın ayağına götürmektir. Vatandaşlarımızın memnuniyeti bizim için hizmet aşkıdır”dedi.

Köylülerle de sohbet eden Vali Demirtaş, vatandaşlara bir taleplerinin olup olmadıklarını sordu. Köylüler ise, yapılan çalışmalardan dolayı Vali Mahmut Demirtaş`a teşekkür ederek memnuniyetlerini dile getirdi.

Vali Mahmut Demirtaş, daha sonra Taşkuyu Köyünde tütün saplayan köylülerle sohbet ederek, üretilen tütünün kalitesi ve satış aşamaları hakkında bilgi alarak, köylülerle birlikte tütün sapladı. 

Editör: Adıyaman Haber