Kahta İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Ekipleri Cumhuriyet, Girne, Hürriyet ve Fatih Mahallelerinde yapılan 6 hırsızlık olayını aydınlatmak için sıkı bir çalışma başlattı. 16 yaşındaki 3 şahıs Fatih Mahallesinde 2 motosiklet ve geç saatlerde Cumhuriyet Mahallesinde bir marketin kapısını kırarak içeri girip markette 10 karton sigara, dizüstü bilgisayar ve 450 lira para alıp kayıplara karıştı.

Hırsızlık olayına adı karışan şahıslar güvenlik kamerasından tespit edilerek takibe alındı. Zanlılar Güvenlik kuvvetleri takip sonucu yapılan operasyonlarda Samsat İlçesinde çaldıkları motorları satmaya kalkışırken suçüstü yakalandı.

Gözaltına alınan 20 yaşındaki F.A, 16 yaşlarındaki B.K, İ.D ve A.D adındaki şahıslar yakalandı. Gözaltına alınıp Emniyette ifadeleri tamamlanan 4 kişi mahkemeye sevk edildi.

Mahkemeye sevk edilen 4 şüpheliden A.D (16) Denetimli serbestlik ile serbest bırakılırken F.A (20), B.K (16) ve İ.D (16) ise çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak Adıyaman Kapalı Cezaevine gönderildiği öğrenildi.

Olay ile ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha