Panele CHP Trabzon Milletvekili Haluk Peşken, CHP Adıyaman İl Başkanı Mehmet Yıldırım, CHP Merkez İlçe Başkanı Hanifi Çavuş, CHP Besni İlçe Başkanı Hakan Kılınç, CHP Gölbaşı İlçe Başkanı İlhami Uluğ, Harmanlı Beldesi Belediye Başkanı Ahmet Değirmenci ve parti üyeleri katıldı. 
CHP Gölbaşı İlçe Başkanı İlhami Ulug'un açılış konuşmasın ardından kürsüye çıkan CHP Adıyaman İl Başkanı Mehmet Yıldırım, referandumda neden 'Hayır' diyeceklerini anlattı.
CHP Trabzon Milletvekili Haluk Peşken ise, sorunun herkesi kapsadığını ifade ederek,"Bu ülkenin yiğit insanları boyun eğmezler, biz açlığımızı da, yoksulluğumuzu da belli etmeyiz, onurumuzdan da ödün vermeyiz. Bu referandum çok önemli bir meseledir. Bu referandum yalnızca Cumhuriyet Halk Partililerin meselesi değildir. Buradaki sorun milli bir sorundur. Bu ne CHP’lilerin ne Ak partililerin ne MHP’lilerin ne Saadet Partililerin ne de diğerlerinin sorunudur. Bu seksen milyonun, Misakı Millinin, milli dayanışmamızın sorunudur. Anayasa teklifiyle değiştirilmesi istenen maddeleri vatandaşlara tek tek anlattı. Partili Cumhurbaşkanlığı’na da değinen Pekşen şunları söyledi: Bu Anayasa teklifinin içerisinde partili Cumhurbaşkanlığı konusu var. Dünyada bu partili Cumhurbaşkanı denenmiştir. Fransa’da, Yunanistan’da denemiş. Partili Cumhurbaşkanı partiye üye olan, Cumhurbaşkanıdır. Eğer Cumhurbaşkanı partinin organlarına seçiliyorsa, parti kurullarına seçilebiliyorsa o zaman partili Cumhurbaşkanı değil, partinin Genel Başkanı olan Cumhurbaşkanı söz konusudur. 16 Nisanda sandığa gittiğimizde bizim elimizden milli irademizi almalarına evet diyecek misiniz? 16 Nisanda Güçlü bir Türkiye’yi inşa etmemize engel olabilecekler mi? 16 Nisanda yüzde 87 katılım oranını sağladığımız anda yüzde 100 hayır çıkacağını biliyorsunuz. Sandığa gitmeyenlere sandığa gitmeseniz de canın sağ olsun diyecek miyiz? O halde gelin 16 Nisan'da özgür, güçlü, çağdaş, Atatürkçü, yurtsever bir Türkiye’yi yeniden inşa edelim. Adıyaman’ın yiğit insanlarını bu kadar coşkulu, bu kadar güler yüzlü, bu kadar mutlu gördüm ben de ayrıca çok mutlu oldum. Sizde 16 Nisan'da 21.yüzyıla Adıyaman’a yakışan, iktidara boyun eğmeyen, Adıyaman insanının yiğitliğiyle, dürüstlüğüyle, beyefendiliğiyle, saygınlığıyla, kula kulluk yapmayan, coşkulu, kararlı bir sonuç bekliyorum.16 Nisan'da Adıyaman’da hayır bayrakları sallanacak"şeklinde konuştu.

 

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha