27 Şubat ve 3 Mart tarihlerinde İŞKUR Müdürlüğüne il ve ilçelerde bulunan ve Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında, Adıyaman İŞKUR Müdürlüğünce bin 200 kişinin istihdam edileceği iş başvurusunda uzun kuyruklar oluştu.

Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında Adıyaman Belediyesi 350, Adıyaman Müftülüğü 20, İl Özel İdare 85 Adıyaman Orman İşletme Müdürlüğü 150, Kahta Belediyesi 125, Besni Belediyesi 65, Gölbaşı Belediyesi 65, Çelikhan Belediyesi 50, Gerger Belediyesi 30, Samsat Belediyesi 50, Tut Belediyesi 20, Sincik Belediyesi 50, Akıncılar Belediyesi 15, Bölükyayla Belediyesi 15, Harmanlı Belediyesi 7, Suvarlı Belediyesi 15 ve Şambayat Belediyesi 7 olmak üzere toplam bin 200 kişi alınacak.

Müracaatlar hakkında açıklamada bulunan İşkur Müdürü Emin Yücekaya, şu bilgileri verdi:

"Toplum yararına tüm Türkiye'de olduğu gibi Adıyaman'da da başladı. İl Merkezi ilçeler ve beldelerde ağırlıklı belediyeler olmak üzere toplam bin 200 kişinin 6 ay süreyle istihdamını sağlayacağız. Müracaatlar bugün başladı. Cuma günü sona erecek, önümüzdeki hafta içerisinde noter kurası çekiliş işlemleri tamamlandıktan sonra 15 Mart itibariyle bin 200 kişiyi başlatmış olacağız. Müftülük hariç diğer tüm kurumlar 35 yaş üstü erkekler, kadınlar, engelliler, eski mahkumlar öncelikli grup, dolayısıyla o kurumların tamamında 35 yaşın altındaki erkekler gelip kuraya girme şansı hemen hemen yok. Müftülük bundan istisna, müftülüğe 20 kişi alacağız, müracaatlar neticelendikten sonra, bugün ilk gündü, çok yoğun değildi. Ama programın sonuna kadar, Cuma günü sonuna kadar 15 bin civarında müracaat bekliyoruz."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha