Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi toplantı salonunda gerçekleştirilen mali genel kurulu, saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başladı.

Divan Başkanlığını Malatya Bölge Birliği Başkanı İsmet Bayram’ın yaptığı genel kurulda, 2016 yılı çalışma ve denetim kurulu raporu, gelir-gider, yönetim kurulu kararları, 2017 yılı tahmini bütçe oylanarak onaylandı.
 
 Genel kurulda konuşan Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Abuzer Aslantürk, “Ahi Evran geleneğinden gelen, güçlü ilişlerimiz diğer toplumsal örgütlerin dikkatini çekmiştir. Esnaf ve sanatkârlar kooperatifimizin temsilcisi olarak taşıdığımız sorumluluğun bilincindeyiz. Görev aldığımız günden bu güne dek sorumluluk bilinciyle esnafımıza ve sanatkârımıza daha faydalı olma, kooperatifimize daha çağdaş bir yapıya kavuşturmak adına yönetimimiz, denetimimiz ve çalışanımızla yoğun bir çaba içerisindeyiz. Sizden aldığımız güçle her türlü sorunun üstesinden geleceğimizi belirtmek isterim” dedi.
 

  Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ise 19 Şubat tarihinde Adıyaman’a gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı en iyi şekilde karşılamak için tüm esnafları toplu açılış törenine davet ederek, esnaf ile belediye arasındaki soruna değindi.
 
 Başkan Kutlu, “Adıyaman esnafına gerçekten minnettarım. Dışarıdan buraya gelen insanların daha bir gün Adıyaman esnafı hakkında kötü konuştuğunu görmedim. Ancak Adıyaman’da yaklaşık 20 civarında esnaf kaldırım işgalini abartıyor. Bunu kendi aramızda halledelim arkadaşlar, yaya trafiğini aksatmayanlara müsaade ediyoruz. Ancak bazı yerlerde kaldırımlar tamamen işgal edilmiş. Bir kamyon sebze meyve koyuyor. Binlerce esnafımız var ama bunu yapan 20 civarında bir esnafımız var. Biz esnafın işi aksasın istemiyoruz ama vatandaşında işi aksamasın. Başkanlarla bu işe bir çözüm bulacağız  ancak kurallara uymayanlara sert yaptırımlar uygulayacağız” ifadelerini kulandı.
 
 Vali Abdullah Erin ise konuşmasında, “İlimizin ekonomik sosyal anlamda gelişmesi için çalışıyoruz. Memleketimize hizmet etmek için siyasilerimizle, yöneticilerimizle çalışıyoruz. Bunun dışında bir amacımız yok. Esnaflarımızın durumunun iyileştirmesi, en iyi hizmeti sunmanın çabası içerisinde olan Abuzer Aslantürk, ayrıca eğitim sektörü ve üniversiteyle yakından ilgilenmesi bizleri ayrıca memnun ediyor.  Adıyaman kıyılmış tütününün diğer kaçak tütünle karıştırılmaması gerektiğini, vatandaşlarımızın, çiftçimizin neden bu işi yaptıklarını İçişleri Bakanımıza izah ettik. Maliye Bakanımız ve İçişleri Bakanımız bu konuyla ilgili bir araya gelecekler ve inşallah hayırlı bir sonuç alırız” dedi.
 
Konuşmasının devamında ayrıca, Adıyaman’da tefecilik ve uyuşturucu ticareti yapanlara hiç acımayacaklarını ve bunlara terörist muamelesi yapacaklarını vurgulayan Vali Abdullah Erin, tefecilik yapan ve uyuşturucu ticareti yapanlar ile terör örgütleriyle yapılan mücadelenin aynısının yapılacağını ifade etti.
 
Tefecilik yapan kişilerin zorda olan kişileri, uyuşturucu satıcılarının ise çocukların hayatını kararttığını dile getiren Vali Abdullah Erin, “Güvenlik anlamındaki terörle, esnafımızın sıkıntılı vaziyetini kullanan ekonomik terör arasında hiçbir fark yok. PKK, DAEŞ ve diğer terör örgütleriyle nasıl mücadele ediyorsak, vatandaşımızın zayıf durumunu kullananlarla da aynı şekilde mücadele etme kararlığındayız. Bunu bütün Adıyamanlılar görecek. Esnafımızı içinden çıkılmaz bir hale taşıyanlar, girişimcilerimizi içinden çıkılmaz bir ataklığa sürükleyenler, çoluk çocuğu ile ekonomik ve sosyal buhran içerisinde sokanlarla sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bunun için biraz daha sabır edin. Son dönemde uyuşturucu meselesinde memleketimizin dört bir tarafında uyuşturucu ile mücadele başlatıldı. Adıyaman’da son 1 ay içerisinde en az 4-5 olay ile ilgili işlem yapıldı. Bonzaiden, esrar ve eroine kadar çocuklarımızı zehirlemeye, uyuşturmayı hedefledikleri pırıl pırıl nesli yok etmeye dönük ihanet içinde olanlara da terörist muamelesi yapacağız. Bundan vazgeçsinler. Okullarımızın etrafında çocuklarımızı sentetik uyuşturucularla, eroinle, afyonla zehirlenmeye çalışanları biz zehirleyeceğiz. Çocuklarımızın yakasından düşsünler. Defolup gitsinler. Onlara terörist muamelesi yapılacağını bir kez daha söylüyorum”diye konuştu.
 
 Vali Erin konuşmasında ayrıca,  TÜİK’in Adıyaman’da ki insanların ortalama yaşam süresi,  çocuk sayısı, Cazibe Merkezleri Programı, OSB’nin genişletilmesi ve mermer ihtisas sanayi alanı ile ilgili bilgiler paylaştı.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha