Uyar, yaptığı açıklamada, Adıyaman Necmettin Erbakan vakfı şubesi olarak hedeflerinin Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın ilmi çalışmalarını, düşüncelerini, fikirlerini tüm insanlığa anlatabilmek olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın 46 yıllık siyasi hayatında 12 yıl bir fiil siyaset yaptığını, geri kalan ömrünü siyaset yasağıyla geçirdiği için kendisini anlatmak istediyse de anlatamadığını belirten Uyar, "İnşallah kendisinin adına kurulmuş olan Prof. Dr. Necmettin Erbakan vakfı genel başkanımız Dr. Fatih Erbakan beyefendi ve hanfendi Elif Erbakan’la beraber kurmuş oldukları Necmettin Erbakan vakfını en kısa ve acil bir zaman içerisinde 81 vilayette kurmuş bulunuyoruz. Bu kurulmuş olan vilayetler içerisinden bir tanesi de Adıyaman şubemizdir. Bu gün Adıyaman şubemiz fiili olarak faaliyete geçmiştir ve inşallah tüm insanlığın hayrı için bütün şerlerin def edilmesi için mücadele edeceğimizi beyan etmek isterim. Necmettin Erbakan vakfı Adıyaman il başkanı Adnan Uyar olarak tüm siyasi hayatımı Milli Görüş camiası içerisinde geçirdim. 1994 yıllarında Refah Partisinde ilçe başkanlığıyla başlayan siyasi sürecim ve 1999'da Fazilet Partisi Millet Vekili aday adaylığı ile ve 2002 seçimlerinde saadet partisi Millet Vekili adayı olarak Milli Görüş camiasında canla başla ve bu gün Necmettin Erbakan Vakfını hayata geçirene kadar bu gayrette mücadele ettik. İnşallah temennimiz, hakkı hakim kılmak olduğu için mücadelemiz bunun üzerine olurken Necmettin Erbakan Hocanın bir sözünden bahsetmeden geçemeyeceğim Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamız Hakkın hakimiyeti için söylemiş olduğu sözde şöyle bir ifade kullanmakta; 'Siz yataklarınızda yatsanız veya hiç durmayıp gecenizi gündüzünüze katıp çalışsanız, hak nizam yatsanız dahi muhakkak ki hakim olacaktır.' Burada söylemek istediği söz şudur; Kur’anı Kerimde Cenabı Hak buyuruyor ki; 'Allah nurunu muhakkak tamamlayacak. Ama biz müminler olarak Müslümanlar olarak bizim katkımız ne olacak onun için Necmettin Erbakan hocamızın vurgulamış olduğu ifade bu ayeti kerimeye dayanmaktadır. Bu açıdan biz tüm insanlığa buradan sesleniyoruz; Alevisiyle, Sünnisiyle, Türküyle, Kürdüyle herkes bizim kardeşimizdir Allah Cellecelaluhu buyuruyor ki; Ancak ve ancak müslümanlar kardeştir" dedi.

- FATİH ERBAKAN'I ADIYAMAN'A BEKLİYORUZ

"Erbakan vakfı bu ülkenin kumu, çimentosu, demiri olduğu için inşallah biz bu kardeşliği Türkiyede inşa ettiğimiz gibi Adıyaman’ımızda da en kısa zamanda inşa edeceğiz ve bütün Adıyaman'ımızın her köşesinde Erbakan Vakfını hayata geçirdiğimiz gibi Erbakan'ı çok yakınen çok küçük yaşlardaki çocuklarımıza kadar aktarıp tanıtacağız" diyen Uyar, şöyle devam etti:

"Bizim mücadelemiz bu olacaktır ve inanıyorum ki Erbakan vakfı en kısa zamanda Adıyaman'ımızın en büyük sivil toplum örgütleri arasına girecektir ve en güzel şekilde çalışmasını yapıp bütün insanlığın kurtuluşu için en mükemmel bir şekilde reçetemizi sunacağız. Çok muhterem genel başkanımız Fatih Erbakan bey ilimize bir an evvel teşrif etmek istiyor, bu teşrifi içinde öncelikle bu ay Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamızın aramızdan ayrılışının 6. Yılını anmak üzereyiz. İnşallah biz Fatih Erbakan beyi ilimizde en yakın zamanda görmek istiyoruz. Tabi Fatih Erbakan beyefendiyle beraber ehlibeyt vakfı genel başkanımız Fermani Altun bey’de inşallah Fatih beyle beraber ilimize teşrif edeceklerdir. Şimdiden biz davet ediyoruz. Bu davet üzerine gelecek olan her iki misafirimize şimdiden hoşgeldiniz diyorum ve şerefle Adıyaman'ımız en güzel değeri vererek sizleri karşılayacaklarına en mükemmel bir şekilde cevap vereceklerine inanıyorum"

- MİLLİ GÖRÜŞ BİR FİKİR VE DÜŞÜNCE HAREKETİ DEĞİLDİR

Milli Görüş'ün bir fikir ve düşünce olmadığını dile getiren Uyar, "Çok muhterem kardeşlerim, Milli görüş hareketi kişiye özgü bir fikir ve düşünce hareketi değildir. Milli Görüş hareketi Adem aleyhisselam’dan günümüze ve günümüzden kıyamete kadar devam edecek bir davanın adıdır. Hak ve batıl mücadelesinin tezahür edebilecek bir düşüncenin adıdır, ta kendisidir. Bu açıdan Milli Görüş hareketi denilince bu düşüncenin içerisinde sadece manevi bir hareket yoktur. Bizim davamız manevi olduğu kadar maddi düşüncelerde yer vermektedir. 1969’da bu dava başladığında üç profil düşünceyle başladık. Önce Ahlak ve Maneviyat ve Teknoloji ahlak ve maneviyat birlikte olmayınca bilgi ve birikimde olmuyor. Beraberce çalışmalarımızda ben inanıyorum ki Necmettin Erbakan vakfı en güzel temelleri atarak burada kötü giden düşünceleri engelleyeceğine, hayır ve güzel olan şeylerde inşallah Erbakan vakfı olarak cevap vereceğiz. Milli Görüş hareketi Erbakan vakfıyla devam etmektedir. Hangi partide hangi düşüncede olurlarsa olsunlar bu ülkede dürüstlüğün hakikatin hakim olmasını zulmün önünde engel olan ne varsa ve zulme karşı duran tüm kardeşlerimizi bu vakfın içerisinde ve etrafında görmek istiyoruz" diye görüş belirtti.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha